Alleen de beste kwaliteit

 In Pers Artikelen

Ofschoon het bedrijf Mercato Italiano, dat zich richt op Italiaanse delicatessen, op een industrieterrein zetelt, waan je je in hun showroom meteen in Italië.

Niet alleen vanwege de talloze Italiaanse delicatessen, de geur van verse olijven en droge worst, maar ook door de aanwezigheid van Antonio Moro, Toni voor vrienden.

Hij is de oprichter van Mercato Italiano. In 2004 begon hij met het importeren van bijzondere Italiaanse wijnen en koffie, puur uit passie en gevoel voor avontuur. Al gauw ontdekten steeds meer liefhebbers zijn handel en groeide Mercato Italiano snel. Inmiddels heeft hij het bedrijf overgedaan aan zijn zoons Carlo en Sandro. Zij hebben zijn gevoel voor kwaliteit en passie voor Italiaanse producten geërfd en het bedrijf tot grote bloei gebracht. En dat met ambachtelijke producten, waaronder wijnen, verse olijven, charcuterie, truffel producten, kazen, olijfolie, balsamico-azijnen en zoetwaren.

Carlo: „We richten ons grotendeels op de horeca en delicatessenwinkels. Een noviteit in Nederland begint altijd bij de chefs van goede restaurants. Dat zijn de durvers, zij bepalen wat er trending wordt op culinair gebied. Vaak organiseren we tastings met chefs en sommeliers, die de nieuwe producten mogen beoordelen.”

Sandro: „Ze komen bij ons omdat we experts zijn in goede Italiaanse producten. Wij importeren alleen maar delicatessen die met pure ingrediënten zijn gemaakt en dat proef je. Olijfolie van de eerste persing die je in de supermarkt voor vijf euro koopt, dat kan helemaal niet. Dan is hij vermengd met een tweede of derde persing. Wij halen alles bij kleine producenten en boeren, die daarvoor een eerlijke prijs krijgen.”

Binnenkort spreidt Mercato Italiano zijn vleugels verder uit. Sandro: „We gaan een nieuw bedrijf oprichten dat Tasto zal heten. Daar komt een webshop voor particulieren bij, met ook kerst- en relatiegeschenken. We zullen daar niet alleen Italiaanse producten verkopen, maar ook delicatessen uit andere landen, allemaal van de hoogste kwaliteit. Als je eenmaal goede wijn, chocolade of koffie hebt geproefd, wil je nooit meer terug naar een inferieur alternatief.”

Carlo voegt toe: „Onze Nederlandse kant zorgt ervoor dat we openstaan voor delicatessen uit andere landen. Op Tasto gaan we die dan ook gaan aanbieden. Juist omdat we ervoor willen zorgen dat alles perfect wordt, bouwen we het nieuwe bedrijf zorgvuldig en niet gehaast op. Wie graag op de hoogte wil blijven wanneer de site in de lucht komt, kan zich aanmelden voor onze nieuwsbrief .”

Recente Berichten
Neem contact op

Heeft u snel een vraag? Vul dit korte contactformulier in, en wij nemen z.s.m. contact met u op.

Onleesbaar? Verander tekst. captcha txt
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
ONTVANG ALS EERSTE
Nieuws over ons assortiment & Aanbiedingen
close-link